Image title

RED HAT Enterprise Linux 8 

Kaj je novega v RHEL8?

990 EUR* --> 77 EUR izkoristi 92% prihranek in se hitro prijavi!

* Cena tečaja, kateri se odvija v učilnici (sklop 20ih ur)


Poznavanje Linux-a je ključno za področje IT varnosti, kjer številna orodja temeljijo na Linux-u, heterogenih okolij, kjer se pojavlja več sistemov in web sveta – pokriva tudi področja, ki se lepo dopolnjujejo z Microsoftom. Poznavanje za posameznega informatika predstavlja konkurenčno prednost, ki je ključna za prodobitev željene zaposlitve, napredovanja ali pa poskrbi za ‘’carrier boost’’. Na tečaju se bomo dobili znanje o naslednjih vsebinah: BaseOS Repozitoriji in AppStream Repozitorij, nameščanje in posodabljanje (Yum temelji na DNF), Web konzola (Cockpit za upravljanje strežnika), Image builder (omogoča izgradnjo image-ov iz source RPM paketov),  System Roles (sistemske vloge se lahko konfigurirajo preko Ansible), nove različice programov (Python različica 3.6, PHP 7.2 in 7.1 in Place upgrade iz RHEL7)

Spletni tečaj je namenjen vsem, tudi popolnim začetnikom:

  1. ki želite dopolniti svoja računalniška znanja,
  2. izkoristiti izjemno promocijsko ceno in investirati v svoje znanje,
  3. ste pripravljeni peljati svojo kariero na višji nivo.

Spletni tečaj sestavljen iz 3 srečanj po 2 uri (skupno 6 ur) vam je na voljo za samo za  77 EUR v izobraževalnem centru Housing v sodelovanju z MojeZnanje.si, MojeDelo.com in Bolha.com.Tečaji potekajo preko spleta in se ga lahko udeležite kjerkoli imate na voljo osnovno internetno povezavo – tudi na mobilnih telefonih in tablicah. Za morebitna vprašanja smo dosegljivi na elektronskem naslovu ziga.zmavc@housing.si ali na telefonski številki: 01 568 90 96, vsak dan med 8.00 in 16.00 uro.

Posnetek za ponavljanje in utrjevanje znanja vam je dostopen časovno neomejeno.

Na tečaju bomo v 6-ih urah naredili tudi nekaj krajših praktičnih vaj, s katerimi bomo poglobili metodološka znanja in izhodišča.


Kaj se bomo na tečaju naučili?


BaseOS Repozitorij in AppStream Repozitorij.


NAmeščanje in posodabljanje sistema, web konzola, image builder in system roles.


Nove različice programov:

Python različica 3.6

PHP 7.2 in 7.1

Place upgrade iz RHEL7


Leon Cimprič


Leon Cimprič je vodja IT-ja v Valmar Global, v informatiki dela že 11 let, 4 leta od tega kot samostojni podjetnik. Računalniki so ga zanimali že od mladosti, ko je dobil prvega Spectruma. Kasneje je navdušeno bral računalniške forume, navijal procesorje in prizkušal nove stvari. Linux je na svoj računalnik namestil prvič leta 2005. 

Prijava na tečaj!