Image title

Python - napredni tečaj

990 EUR* --> 77 EUR izkoristi 92% prihranek in se hitro prijavi!

* Cena tečaja, kateri se odvija v učilnici (sklop 20ih ur)

Na začetku se bomo spoznali z osnovami objektnega programiranja. Pristop objektnega programiranja je uporabljen v večini jezikov, tudi v Pythonu, kjer je vse objekt. Razredi in objekti so nekaj najbolj abstraktnega in ponavadi tematika, ki jo je najtežje osvojiti. Ko pa jo osvojimo, se nam odprejo marsikatera vrata v svetu programiranja. Pogledali si bomo tudi kako lahko komuniciramo s spletnimi storitvami. Tukaj bomo sprogramirali enostaven program, kjer bomo preverjali ceno Bitcoina na izbrani borzi. Predstavljeni bojo tudi tipi poizvedb, ki jih lahko delamo na strežnike in pa format JSON, ki se uporablja za prenašanje podatkov po spletu. Nazadnje pa si bomo pogledali še upravljanje z datotekami. Tudi Python program lahko odpirajo, kreirajo in pišejo v datoteke. To je še posebaj uporabno pri upravljanju s podatki. 

Spletni tečaj je namenjen vsem, ki vas zanima programski jezik Python in si želite:

  1. Naučiti objektnega programiranja.
  2. Naučiti komunikacije s spletom.
  3. Naučiti upravljati z datotekami.

Spletni tečaj sestavljen iz 2 srečanj po 2 uri (skupno 4 ure) vam je na voljo za samo za 77 EUR v izobraževalnem centru Housing v sodelovanju z MojeZnanje.si.

Za ogled tečajev potrebujete osnovno internetno povezavo, ogled pa je možen tudi na mobilnih telefonih in tablicah. Za morebitna vprašanja smo dosegljivi na elektronskem naslovu ziga.zmavc@housing.si ali na telefonski številki: 01 568 90 96, vsak dan med 8.00 in 16.00 uro.

Posnetek za ponavljanje in utrjevanje znanja vam bo dostopen časovno neomejeno.


Na tečaju v 4-ih urah naredimo tudi nekaj krajših praktičnih vaj, s katerimi poglobimo metodološka znanja in izhodišča.


Kaj se bomo na tečaju naučili?


Razredi in osnove objektnega programiranja.


Komunikacija s spletom.


Upravljanje z datotekami.


Po vsakem opravljenem tečaju prejmete uradno diplomo s strani Housing izobraževalnega centra, ki jo lahko priložite vašemu življenjepisu in vam služi kot popotnica za naprej.Klemen Štrajhar


Klemen Štrajhar je programer samouk, ki se je s programiranjem prvič srečal na fakulteti za strojništvo pri 22 letih. Danes po 3 letih, se profesionalno ukvarja s programiranjem in sodeluje z različnimi podjetji na področju spleta, medicine in laserskih sistemov. Začel je s programiranjem v programskem jeziku Python, ki ga danes tudi največ uporablja. Tekom šolanja se je spoznal tudi z jeziki C/C++ in operacijskim sistemom Linux. Vmes se je spoznaval s programskih jezikom JavaScript. Danes največ uporablja Python za razvoj zalednih strežniških sistemov v ogrodju Django. Prav tako uporablja JavaScript za razvoj uporabniških vmesnikov na spletu z ogrodji Vue.js in React.js. Izkušnje ima tudi z razvojem hibridnih mobilnih aplikacij v ogrodju React Native.

Prijava na tečaj!