PROGRAMIRANJE ZA OTROKE

SCRATCH, PYTHON IN LEGO ROBOTIKA


Poskrbimo za svetlo prihodnost naših otrok!


OSNOVE PROGRAMIRANJA


ZABAVNO UČENJE


RAČUNALNIŠKE SPRETNOSTI

SCRATCH, PYTHON IN LEGO MINDSTORM ROBOTIKA

SCRATCH IN PYTHON PROGRAMIRANJE TER LEGO MINDSTORM ROBOTIKA

Današnja generacija otrok precej svojega časa preživi pred računalniškimi zasloni, saj je svetovni splet in vznemirljivost računalniških iger za otroke prevelika skušnjava, ki se ji ne morejo upreti. Programiranje je veščina, ki je v 21. stoletju cenjena in iskana. Danes težko najdemo področje življenja, kjer računalniki ne bi bili prisotni, zato je znanje s tega področja izjemno cenjeno.


Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem otrokom od 10 do 15 leta, ki radi razmišljajo, krepijo logiko in svoje motorične veščine ter bi želeli svojo fantazijo uresničiti v računalniških igrah in interaktivnih zgodbah.


Kaj se bodo otroci naučili?

Otroci se bodo sprva spoznalo osnovne ukaze za delo z računalnikom. Osvojili bodo koncepte tehnike in programiranja, ter spoznali tematike iz učnih načrtov naravoslovnih predmetov. 

Otroci se bodo nato spoznali s programskim jezikom Scratch, ki je najboljši korak za učenje rabe računalnika nasploh. Ko bodo ustvarili svojo prvo igro bodo svoje znanje preverili tudi v t.i. escape room-u za otroke.
Otroci se bodo spoznali tudi s programskim jezikom Python, ki je zaradi svoje preglednosti izjemno enostaven za uporabo in je namenjen vsem, ki bi se radi naučili programiranja ter spoznali tudi druge koncepte programiranja, kot so spremenljivke, algoritmi, zanke idr.

V zadnjem delu tedna se bodo otroci naučili sestaviti lastnega robota, ga sprogramirati in s tem premikati. Delavnico bodo nato popestrili s tekmovanji med roboti. Pri delu bodo razvijali praktične veščine, kot so reševanje problemov, iskanje alternativnih rešitev, delo in komunikacija v skupini, testiranje in vrednotenja.


Kotizacija:

240,00 EUR (z DDV)*

*V ceno so vključeni: prigrizki, sadje, napitki, polno kosilo, uporaba LEGO kompleta in zabavno izobraževanje.

Termin:

Trajanje: od 27. do 31. avgusta

Čas: 8.00 - 16.00

Lokacija: Verovškova 55a, Ljubljana

Dodatne informacije

Telefon:  01/568-92-35

Email:  larisa.gorc@housing.si

Vabimo vse mlade nadobudneže, ki želijo svoje sposobnosti na zabaven način usmeriti tudi v svojo prihodnost in izpiliti veščine, ki jih 21. stoletje še kako potrebuje.